Hogy válassz fényképészt az esküvőtökre.

Hogy válassz fényképészt az esküvőtökre.


Nem egyszerű kérdés a saját munkámról írni, de most megpróbálok nem csak jót...

Szerencsére egyre elterjedtebb, hogy fényképészt hívunk az általunk fontosnak tartott eseményekre, de hogy érdemes jól választani?

Nem mindig jó gondolat a szomszédnak szólni, mert annak van egy komolynak látszó masinája. Hogy miért nem? Mert nem biztos, hogy fotózott olyan eseményt amire Te kérnéd fel.
Persze a masina az jónak tűnik, de sajnos ha képzettség nincs hozzá, akkor tönkre teheti az emléket.
Miről is beszélek. Képzeld el, hogy ő természetet fotóz, de azt nagyon profi szinten, az esküvők világáról viszont semmit nem tud, akkor bizony nagyon nagy lehet a csalódás, mert ez egy igen összetett szakma, bármennyire is tud szép fotókat készíteni.

Összegzésképpen, csak olyan területről válassz fényképészt aki az adott szegmensben dolgozik.

Ha megtaláltad a megfelelő területen dolgozó fotósokat, rakd őket sorba, hogy kivel találkoznál egy beszélgetésre, miután ezen is túl vagy, szedd össze a gondolataidat és írd meg neki, hogy mik az elképzelések.
Sokan vagyunk úgy, hogy nem fix csomagajánlatokkal dolgozunk, hanem személyre szabott ajánlatot készítünk ezért érdemes részletes információkat küldeni.  Sok esetben találkozunk olyan esküvővel, amelyek több helyszínen zajlanak, ez esetenként félreértéseket szülhetnek.

A több helyszín alatt azt értem, hogy más helyszínen szeretnétek a kreatív fotózást, más helyszínen lesz a készülődés, ceremónia és a lagzi, ezek áremelkedést vonhatnak maguk után, ami ugye nem okoz meglepetést, de kellemetlen lehet.


A válogatott szolgáltatók közé tegyél olyan portfóliót is amit talán nem tudsz megfizetni, de!

Lehet a személyes találkozón megérted, hogy miért is drágább az ő általa készített ajánlat és remélhetőleg most sikerül le is írnom, hogy a drágább szakemberek miért kerülnek többe.

Nem az esküvőtökön kezd el érdeklődni az ízlésetek iránt, hanem már ennek tudatában érkezik.
Nem strandpapucsban csattog be a ceremóniára, hanem tiszteletét fejezve, öltözete alkalomhoz illő.
Nem fog természete csalódást okozni, nem hoz kellemetlen helyzetbe.
Az weboldalán található képek garantáltan az ő munkái
Az esküvőtök anyagát nem dropboxon fogod megkapni.
1-2 évre garantálja a képek mentését, ha történne valamilyen hiba nálatok.

Persze, itt nem azért akarok kampányolni a drágább fotós mellett, mert ki akarom túrni az olcsóbb kollégákat, hanem pusztán azért, mert megbízhatóbb, nem 1nyárra tervez hanem évek múltán is ebből szeretne megélni és ahhoz az kell, hogy munkái olyanok legyenek amiket bátran vállalhat.
Sajnos ezt egy olcsóbb fotósról nem mindig mondható el, sokszor hallani, hogy nem volt megfelelő az általa készített anyag és ismétlésre nincs lehetőség. :/

Az, hogy mi az olcsóbb és a drágább azt mindenki döntse el maga, de az ajánlatok forgatása közben már tudni is fogod :)  

Remélem tudtam segíteni, hamarosan jövök.